Miloš Zeman jasně ukázal, že bude hájit české národní zájmy

03.02.2013 19:52

Autor: Radim Panenka

 

Nově zvolený prezident republiky ve svém vystoupení v nedělním pořadu na TV Prima potvrdil, že hodlá v zahraniční politice důsledně hájit naše národní zájmy.

Zeman uvedl, pokud jde o zahraniční politiku země, české národní zájmy se podle něho dají vyjádřit hlavně v ekonomické oblasti. Například je třeba věnovat více pozornosti zemím, jejichž ekonomiky stále rostou a žádnou krizi ani z dálky neznají. Ať už jde o Čínu, Rusko, Brazílii a další země.

Dále již v minulosti řekl, že se například nehodlá setkávat s dalajlámou, což by značně poškodilo právě vztahy naší republiky s Čínou. Přitom se bohužel moc neví, jak to v Tibetu skutečně vypadá (více ZDE). Stejně tak si třeba Miloše Zemana velmi výrazně všimla srbská média, neboť náš budoucí prezident opakovaně uvedl, že nehodlá (stejně jako Václav Klaus) jmenovat velvyslance do samozvaného státu Kosovo, který řídí albánští vrazi, teroristé a mafiáni.

Český národ zvolil dobře, nenechal se zmást odpornou propagandistickou knížecí mašinérií. Můžeme proto věřit, že Pražský hrad bude i po 8. březnu dalších minimálně pět let místem, odkud je důsledně dohlíženo na obranu národních zájmů v zahraniční politice země.