Raději na smrt nemocného prezidenta, než Karla Schwarzenberga

14.01.2013 11:33

Autor: František Matějka

 

„Rizikové zdravotní faktory jsou pod kontrolou, proto mohu oprávněně předpokládat, že z titulu funkce prezidenta dostane pod kontrolu i rizikové faktory naší společnosti.“ To je závěr politicky jistě nezaujatého a lékařsky zcela objektivního lékaře, přednosty interní kliniky Fakultní nemocnice Motol profesora Milana Kvapila, když hodnotil zdravotní stav Karla Schwarzenberga.

Je mi upřímně jedno, zda se kandidáti těší či netěší dobrému fyzickému zdraví (ač jim ho přeji), neboť pro výkon funkce prezidenta považuji za podstatnější zdravý rozum a ideové postoje, chcete-li, politickou čitelnost. Je logické, že zdravý rozum a ideové postoje musí být při přímé volbě prezidenta poplatné postojům mým, neboť jde prostě o přímou volbu. Mojí volbu (vy budete mít zase jiné, své parametry). A Karel Schwarzenberg je pro mě sakra čitelný. Dost na to, aby mi byl jeho i případně bezvadný zdravotní stav úplně volný, pokud jde o jeho kandidaturu.

Podpora války v Jugoslávii, uznání Kosova a otočení se zády k Srbům, kteří měli kdysi jako jedni z mála v historii odvahu se za nás postavit, neskrývaná podpora environmentálním hospodářským teroristům ze strany Zelených, naprostá a nekritická oddanost společným politikám Evropské unie, osobní podíl na založení politické strany, která se stala parlamentní stranou bez voleb, když ji společně s Kalouskem založili za poslanecké peníze KDU-ČSL a s jejími přeběhlíky, přestože těm dali hlas jejich voliči pro zcela jiný politický program, lví podíl na vládě, která si vytřela zadnici občany skrze nejdražší toaletní papír v historii samostatné České republiky – vládní programové prohlášení z roku 2010, nebo podpora Arabského jara, kvůli které je v dotčených zemích ještě větší bordel, než byl před tím. Tohle je pro mě Karel Schwarzenberg.

V případě svého zvolení chce Schwarzenberg podle svých slov pokračovat v odkazu Václava Havla. A to je přesně to, co s odkazem na nejen výše uvedené, což měli společné, nechci ani omylem. To poslední, co bych chtěl, je, aby z titulu funkce prezidenta dostal „pod kontrolu i rizikové faktory naší společnosti“, tedy souhrn těch faktorů, na jejichž vzniku se osobně podílel. Raději na smrt nemocného prezidenta, který nebude novodobým německým či bruselským protektorem, a který nebude mít tendence plést se do vnitřních záležitostí cizích suverénních států, než fyzicky zdravého Karla Schwarzenberga. 

 

Vyšlo na blogu autora na IDNES.cz

PODPOŘME INICIATIVU PROTI ZVOLENÍ SCHWARZENBERGA NA FACEBOOKU: ZDE