Předvánoční sbírka pro srbské děti z Kosova byla v pořádku doručena (FOTO)

04.03.2013 12:54

Sbírka humanitární pomoci, kterou jsme uspořádali narychlo před Vánoci 2012, byla kompletně přes Bělehrad doručena na Kosovo do Gračanice. Veškeré vybrané oblečení, boty, hračky, sladkosti již byly humanitární organizací Majka devet Jugovića distribuovány a rozděleny mezi děti, ale i rodiny (bylo vybráno také oblečení pro dospělé), které pomoc nejvíce potřebovaly. Stejně tak byla na několik dílů rozdělena a rozdána finanční hotovost ve výši 917 eur, která se během sbírky shromáždila na bankovním účtu.

 

Přestože byla sbírka vyhlášena rychle a trvala jen zhruba jeden týden, podařilo se vybrat obrovské množství oblečení všech velikostí, především pro děti. Těm byla také sbírka primárně určena. Vybralo se i veliké množství sladkostí, čokolád a plyšáků a dalších hraček. Do sbírky přispělo mnoho českých občanů nejen z Prahy, ale z celé České republiky. Nepřispívali však pouze jednotlivci, velké množství věcí dorazilo například od plzeňské organizace Svornost a píseckého Sboru dobrovolných hasičů. Zapojilo se ale také několik pražských Srbů.

 

Finanční hotovost, která byla shromažďována na transparentní účet, se sešla ve výši 917 eur a tato kompletní částka byla také odeslána. Tyto finanční dary se sešly od více než tří desítek Čechů a přispěl také jeden v Čechách žijící Srb.

 

Účel naší sbírky byl do detailu splněn, vše se dostalo do rukou těm správným lidem. Níže přikládáme i fotografie. Děkujeme tímto všem, kteří do sbírky jakýmkoli způsobem přispěli, děkujeme také těm, bez nichž by se vybranou humanitární pomoc nepodařilo tak bezproblémově přepravit z České republiky do Srbska a věříme, že s námi opět v budoucnu pomůžete lidem, kteří jsou dnes a denně albánskými extremisty na svém Kosovu a Metohiji terorizováni a žijí v bídě a strachu o život. Další sbírku plánujeme už v první polovině tohoto roku.

 

Radim Panenka

Václav Dvořák

Věra Marjanovičová

Marina Perović

 

>>SRPSKI<<