Terorismus, současná společnost a korán

23.03.2017 13:20

Slovanský kulturní institut vyjadřuje upřímnou soustrast se všemi, kterým teroristé zabili příslušníky rodiny, přátele a blízké. Věříme, že současný křesťanský svět bude schopen postavit se narůstajícímu terorismu z řad islamistů. Bohužel se však stále častěji setkáváme s tvrzením o tom, že teroristické útoky nezpůsobují lidé z ciziny, ale naši vlastní občané. Naši vlastní občané?! 

Opravdu tomu tak je! Jejich rodiče přišli s nadějí na lepší život, zapracovali se a pracovali - stali se řádnými občany. Jejich děti začaly využívat sociálně "spravedlivý" systém, na který poté začaly útočit a útočí. Stejný případ je i s teroristy z Londýna.

Naše ochota a křesťanská povinnost pomáhat bližnímu svému i ve chvíli, kdy není bližním ze stejného církevního okruhu, nás vede do záhuby. Je to špatné? Nikoliv! Jsme křesťané a pomáhat lidem v případě nouze je naše svatá povinnost a chtíč, který nám otevírá dveře do království nebeského. Pracujme však s rozvahou. 

Pomáhat můžeme i v jejich domovině a to paradoxně mnohdy levněji, než když je přijmeme za své v naší Evropě. Jeden dobrý člověk jednoho dne pravil, že nejúčinnější humanitární pomocí v dobách sucha, je krumpáč, lopata a obrázkový návod, jak vykopat studnu. Dokud nebudeme všechny potřebné učit tomu, jak se o sebe mají postarat sami; dokud jim nedáme příležitost, aby sami postavili na nohy svůj stát a domov, tak naše pomoc bude vždy zbytečná. 

Čím více pomáháme bez toho, aby se všichni potřební sami zapojili do práce, tím hlubší si kopeme hrob z jejich nevděčnosti. Kdo dostává zadarmo - za naše peníze ničí.

 

Citace z koránu proti nevěřícím.....

Korán v češtině od Médiaoislámu.cz