ŠANGRI-LA

09.12.2015 15:46
Výstava
Datum konání:
od: 19.4.2015
do: 31.12.2015

ŠANGRI-LA je největší autorská výstava toho druhu ve Střední Evropě. Představuje magickou cestu za bájným údolím věčného štěstí ŠANGRI-LA, skrytým „někde v Himálaji“. Podává zajímavý přehled o čtyřech zemích: NEPÁL – TIBET – BHÚTÁN - INDIE. V obrovské šíři záběru je síla výjimečné expozice.

Vše začíná v barvitém animismu, působivém zrodu dalších kultur. Projdeme tropickým pralesem s živými krokodýly, hady, gekony, želvami... Expozici mnoha vděčných zážitkových instalací provází stovky velkoplošných fotografií instalovaných moderně i netradičně, tisíce cenných sbírkových předmětů. Všude se mísí vůně buddhistických tyčinek, indického koření a čajů…https://www.muzeumcb.cz/files/images/aktualne/san4.jpg

DEGUSTACE VÝSTAVY:

Projděte se exotikou s atraktivní faunou i flórou! Navštivte tropický prales s živými hady! Zažijte džungli ukrývající tygra! Vstupte do chrámu, kláštera a hinduistického ašramu! Meditujte v buddhistické gompě a mystické svatyni s duchovní knihovnou! Polijte pro štěstí sloního boha Ganešu, odstraňovače překážek! Osvěžte se u historické studny na terase jediné živé bohyně světa, kumari! Roztočte obří modlitební mlýn i barevné duchovní mlýnky! Prozkoumejte tibetské domky s projekcí! Střechy suší obilí, stěny chýší jačí trus! Vstupte do mohutných vrat mešity, projděte místa odlišných náboženství! Vzhlédněte ke střeše kláštera s laněmi u kola nauky a zlacenými pilíři vítězství! Vystupte do lezeckého base campu s horolezci na mačkách a cepínech! Nasajte odér nomádského stanu z jačích chlupů! Korzujte pestrou indickou tržnicí s pekařem, zubařem, zelinářem i holičem! Svezte se exotickou rikšou, co přijela až z Delhi! Zahrajte si na indický sitár, harmonium, obrovské modlitební roury, mystické hrací mísy! Spalovací ghát pojme bambusová nosítka poslední pouti…Překvapí tajemný yeti…? Prožijte naplno filmové projekce a zvukové kulisy!

https://www.muzeumcb.cz/files/images/aktualne/sangri.jpg

Návštěvník se zatajeným dechem hltá tajemství džungle, příhody z hor i příběhy nejzajímavějších lidí. Dobrodružné snímky střídají nejvyšší ledovce, jedinečná příroda i senzační místa extrémního světa. Expozice odhaluje vzrušující záhady a rituály kuriózních míst.

Vstupné:


Dospělí: 100 Kč/os. (včetně objednané komentované prohlídky 140 Kč)

Zlevněné (děti, studenti, senioři, ZTP): 70 Kč/os.** (včetně objednané komentované prohlídky 100 Kč)

Rodinné: 260 Kč (max. 2 dospělí a 3 děti)

Edukační program pro školy: 70 Kč/os.

školní výpravy: 70 Kč/os.

skupinové vstupné od 15os. a více: děti, studenti, senioři: 50 Kč/os., ostatní: 70 Kč/os.

Komentované prohlídky: 140 Kč/os. (na základě předešlé objednávky)

Komentované prohlídky (zlevněné vstupné): 100 Kč/os.** (na základě předešlé objednávky)

ZDARMA: děti do 6ti let, dětské domovy a speciální školy, SOS vesničky, držitelé průkazek ICOM, AMG, NPÚ Zväz múzeí na Slovensku, média (po předložení průkazu), ZTP/P a jejich doprovod.

vysvětlivka: ** senioři nad 60 let, držitelé průkazu ZTP, ISIC. ITIC, děti od 6-15 let, studenti SŠ, VŠ po předložení studijního a jiného průkazu

Vstupenky odevzdané na pokladně jsou zařazeny do slosování o hodnotné knihy a filmy z edice CK LIVINGSTONE!