V Česku začíná anketa Generation What, zapojte se!

13.04.2016 20:32

Generation What spouští webové stránky, lidé můžou vyplňovat dotazník a být součástí jedinečné multimediální ankety. Projekt, mapující život mladé generace, má své místo i ve vysílání Českého rozhlasu. O Generation What mluvil v magazínu eRko moderátor Jonáš Zbořil.

Na webových stránkách projektu můžou lidé vyplňovat od 11. dubna anketu a získat obraz o sobě i mladé generaci. Navíc jdou výsledky porovnávat s ostatními.

Ve vysílání Českého rozhlasu uslyšíte reportáže sledující různé fenomény, jako jsou závislost na internetu, sociálních sítích i mobilech. Uslyšíte také o seznamování přes různé aplikace nebo třeba témata týkající se práce a studia.

Moderátor Jonáš Zbořil - Foto: Jiří Šeda

Moderátor Jonáš ZbořilFoto: Jiří Šeda

Projekt Generation What si dává za cíl vytvořit portréty mladých lidí a přiblížit je starším generacím. Výsledky pomůže interpretovat Sociologický ústav Akademie věd České republiky. 

Jonáš Zbořil pozval také na program pro veřejnost. Projekt Generation What bude představen na pouliční slavnosti Radia Wave v sobotu 16. dubna v Balbínově ulici u budovy Českého rozhlasu v Praze.

 

<iframe src="https://prehravac.rozhlas.cz/audio/3605470/embedded" scrolling="no" style="border:none;height:160px;width:100%;overflow:hidden"></iframe>