Sbírka – rodiče dětí z Gračanice nemají na Ježíška! (Sbírka UKONČENA)

15.12.2012 00:28

Právě jsme dostali zprávu od humanitární organizace „Majka devet Jugovića“ z Gračanice (Kosovo), že mnoho místních srbských rodin nemá na vánoční dárky pro své děti. Vyzýváme české občany, aby nám pomohli udělat rychlou finanční sbírku.


Vybrané prostředky ještě před pravoslavnými vánocemi doručíme humanitární organizaci „Majka devet Jugovića“ do Gračanice.

Peníze – i malé částky - můžete posílat na transparentní účet našeho sdružení č. 989 111 / 5500. Platbu prosím označte heslem Gračanica.

Že vaše peníze dorazily na účet našeho sdružení můžete zkontrolovat na adrese https://www.rb.cz/firemni-finance/transparentni-ucty/?tr_acc=vypis&account_number=989111.

 

Dárky (např. zachovalé čisté zimní dětské oblečení, hračky, čokoláda apod.) určené pro děti, žijící v srbském ghettu v Gračanici shromažďujeme v Praze do středečního večera a odesíláme ve čtvrtek ráno na Kosovo. Domluvit se na předání dárků můžete na tel. čísle 732 565 010. O předání dárků vás budeme v lednu 2013 informovat na našich stránkách.

 

Za pomoc gračanickým dětem děkuje občanské sdružení Přátelé Srbů na Kosovu

Mgr. Václav Dvořák - místopředseda

 

  Kluci bez rodičů v Gračanici.

  Sára a Marko. Albánci vykradli a zapálili jejich dům, ve kterém před tím zabili jejich rodiče. Děti nyní žijí různě po sousedech.

  Malý Danilo nemá ani potřebné oblečení. V roce 2004 Albánci zapálili dům jeho rodičů a tátu zabili. Od té doby bydlí s mamkou a dalšími třemi sourozenci v kontejnerovém ghettu.